torsdag 6 januari 2011

En sån här dag...

Mikael, min man, är sjuk idag... Han har feber och magsjuka. Jag hoppas att vi andra slipper undan, men törs inte hoppas på för mycket. Han hasar runt här och huttrar, sover mest. Hoppas att han blir frisk snart!

Själv har jag surfat runt och letat utmaningar och tävlingar som jag vill göra. Det gäller bara att få tid till det. Men om inte annat så börjar ju skolorna nästa vecka, så då blir det tidigare kvällar för barnen. Nu under lovet har vi haft den roliga traditionen att se en film nästan varje kväll, med de två stora pojkarna... Riktigt mysigt med lamporna släckta och vi har många kuddar och täcken. :)  Men då har de kommit sent i säng också. Jag är nästan tröttare än dom på kvällarna, så när de har lagt sig så har jag också lagt mig.

Tills ganska nyligen så har jag bara skapat LOs, det är först på senare tid som jag har börjat göra kort. Därför känner jag mig nästan lite generad/blyg när jag ger bort ett kort som jag gjort själv - men jag försöker övervinna det. Det är ju roligt också, att ge bort något som man lagt ner mycket tid och tanke bakom.

Dopkort är alltid roligt att göra! Det här kortet gjorde jag till ett en supersöt kille, som ni ser så heter han Måns och döptes i somras. Jag målade bokstäverna i samma blå nyans som pappret. Lite blommor, brads, spets, band och en label holder. Dikten som är på kortet har jag hittat här. Jag tycker mycket om den, så den är värd att läsas igen. ;)

Barnets önskan:

Krama mig ofta så blir jag glad och trygg,
låt mig känna mig älskad även om jag varit stygg.

Stå fast, ni som är vuxna, trots mina prövningar och test,
för även om jag klagar är ni ändå bäst.

Visa mig i handling vad respekt är för någonting,
lär mig se det vackra i världen runt omkring.

Tala om att jag duger just precis som jag är,
och låt mig höra ofta att jag är er väldigt kär.

Låt vårt hem vara ett ställe där tolerans och kärlek bor,
och kom ihåg att man kan leka även om man blivit stor.


Jag tycker också om att göra grattiskort - både till barn och vuxna.

Här har jag lånat min äldsta sons stämplar, jag har även klippt ut klippor/berg i grå cardstock och ett träd i brun cardstock. Jag vek kortet tre gånger så att det vart lite rymd i motivet och så att det går att ställa upp kortet. Det här var mitt första kort där jag målade stämpelmotiv med akvarellfärger. Det fastnade jag för - men jag har mycket övning framför mig. Kortet är till mina barns kusin-barn Melvin. Jättecharmig kille! Som dessutom pratar mycket mer än vår 2-åring - fast de nästan är jämngamla... Ja, ja, Lucas kommer väl igång han också. ;)


En av mina vänner, Malin, är en riktig pysselgumma - jag tror inte att det finns något som hon inte kan! När hon fyllde år ville jag skicka ett grattiskort till henne: "Från en pysselgumma till en annan".

Det här kortet har jag "scrap-liftat" men jag minns inte från vem... :(
Det var innan mina bloggtankar kom, här vill jag ju kunna hänvisa vidare, men, men... 

Jag har ett gammalt "nyckelhål" här hemma, det ritade jag av och målade, sen hade jag på 3d-lack. Biljetten ritade jag i CorelDraw, skrev ut och målade kanterna med brunt. Testade akvarellpennor igen och ritade en ram runt motivet. Jag "sminkade" blommorna, satte på lite bling. Sen behövdes det lite punchinella och band. Brunt papper i botten och lite blått papper ovanpå. Insidan ville jag göra spegelvänd och tvärtom. Så där är det blåa pappret i botten och lite brunt papper ovanpå. Annars är det samma (fast tvärtom), texten har jag skrivit ut och ritat en likadan ram runt.

Till min man, som fyller år nära fars dag, ville jag göra ett kombinerat fars dagskort och födelsedagskort. Jag hittade ett så fint kort här och det var en så bra tutorial med, så jag var bara tvungen att göra kortet.

Jag hade inte allt de skrev att man skulle använda, men har man inte magneter så kan man ju ta kardborreband (Det gjorde nämligen jag, det blir inte lika fint, men duger).

Jag tar inte åt mig någon ära här, men vill ändå visa kortet. ;)

Kortet kan öppnas två gånger, först kavajen, sen kan man fälla ner skjortan och västen. Det var riktigt roligt att göra det här kortet. Och min man vart nöjd. Tyvärr har Lucas (lillkillen) fått tag på kortet och det består nu av betydligt fler delar än vad ni ser här.

Mina vänner är väldigt produktiva när det gäller att få barn. Det senaste tillskottet i min bekantskapskrets är lilla Liv - vilken gullig tjej!
Första gången vi träffade henne så var ju även hon tvungen att få ett kort. ;)

Inuti kortet använde jag samma dikt som längre upp i det här inlägget, så jag visar inte insidan - vill ju inte verka tjatig.


När min vän Jessica frågade mig om jag kunde göra en tavla till hennes morbror som nyss fyllt 50 år, blev jag väldigt glad. För att alla kort skulle få plats så blev tavlan 50x50 cm. Det största som jag har scrappat någon gång. 
Det är lite svårare att scrappa till en man, tycker jag. Vi valde "manliga" färger men lite blommor fick han iallafall. Jag tycker om att riva papper och att färga in kanterna på både papper och runt blommorna. Jag använde fotorhörn och knappar. 50 års-texten skrev jag ut från datorn, klippte ut och laminerade och klippte ut igen. Sen tog Jessica och hennes släktingar foton på sig själva så att fotona skulle få samma bakgrund. Jag radade upp fotona efter ålder och familj. Jag rådfrågade Jessica innan jag fäste något - det är svårt att göra något som någon annan ska ge bort. Jag vill ju gärna att de ska känna sig nöjda och stolta när de ger bort tavlan.


Innan jul ville jag göra askar med pengar i till de stora barnen som vi firade jul med. Jag ritade en egen mall till asken, klippte och klistrade. Sen valde jag ut vintriga papper som jag fäste ovanpå asken och på sidorna, som på en tändsticksask, jag försökte måla stämpelmotiven så juliga jag kunde.
God Jul-cirklarna klippte jag ut i röd cardstock, skrev ut texten på grön cardstock, gjorde hål runt och klippte så att det skulle se ut som vågor runt. Sen vart det ett band under cirkeln, lite punchinella igen och såklart barnens namn. På varje stämpelmotiv har jag använt 3d-lack på någon detalj.

Det här var väl det mesta som jag gjort till någon annan, har väl gjort något mer kort som jag har glömt att fotografera. Jag har även gjort doptavlor och en bröllopstavla till Jessica och hennes familj också. Men mest scrappar jag till mig själv - till familjen.

4 kommentarer:

 1. Jag blir mer och mer imponerad! Du är ju så duktig och har sånt öga för färg och form.

  SvaraRadera
 2. Vad snäll du är! ;)
  TACK!!!!

  SvaraRadera
 3. Du är fantastiskt duktig Annika!
  Mycket proffsiga saker!!!
  Vi är så tacksamma över det fina kortet Liv fick av er tjejer!!!<3 Jag har satt upp det på hennes dörr. Det passar otroligt bra till inredningen i övrigt, vilket du förstås hade stenkoll på;)Kram på dig!

  SvaraRadera
 4. Tack Malin! Du är snäll du! :D
  Roligt att ni tyckte om kortet! Hon är ju så sööööt er tjej! Man blir ju lite sugen! ;) Kramar tillbaka

  SvaraRadera